Plantkunde en geschiedenis van avocado
De avocadoboom is lid van de Lauraceae-familie, waartoe ook andere populaire vruchten behoren, zoals kaneel en laurierblaadjes. Avocadobomen kunnen wel 20 meter hoog worden en meer dan 30 jaar lang fruit produceren.
Avocado’s worden al duizenden jaren verbouwd in Midden-Amerika en Mexico. De oude Azteken en Maya’s gebruikten avocado’s om voedsel, medicijnen en cosmetica te maken.
Tegenwoordig wordt avocado-olie nog steeds gebruikt vanwege de vele gezondheids- en schoonheidsvoordelen. Het is een populair ingrediënt in natuurlijke huidverzorgings- en haarverzorgingsproducten.
De ongeraffineerde en biologische avocado-olie die wij gebruiken is geproduceerd uit afgekeurde avocado’s van een Keniaanse boer. Zo krijgen avocado’s een tweede kans en werken we samen met Keyan-boeren mee tegen verspilling en aan een circulaire economie.
De olie wordt door middel van een koud persproces uit de pulp geëxtraheerd. Niet uit de put, zoals veel mensen denken. Deze methode laat nog meer van de oorspronkelijk aanwezige vitamines, mineralen en gezonde vetzuren intact.